Hout en plaatmaterialen

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekledingen worden al eeuwen gebruikt, het heeft een natuurlijke uitstraling, is vrij goed te combineren met andere gevelafwerkingen en is beperkt te onderhouden.

Er zijn ook tal van soorten hout te verkrijgen, de keuze hiervan zal meestal afhangen van smaak en budget. Het is wel steeds aan te raden om hout te plaatsen uit duurzaamheidsklasse 1 of 2. Daaronder vallen onder meer de typische hardhouten zoals; Padoek, Ipe, Ceder, Eik,…

 

Een alterantief voor deze dure houtsoorten is THERMOWOOD.

Thermowood is een Europees hout dat wordt verduurzaamd, dit door middel van een langdurig verhittingsproces. Bij dit verhittingsproces wordt het vocht gereduceerd en verandert de chemische structuur. Hierdoor zal het hout resistent worden voor schimmels en insecten.

De reden voor de opmars van thermowood is tweeledig, enerzijds is het ecologischer, en anderzijds is het budgetvriendelijker. Daarenboven vraagt het een geringe tot nagenoeg geen onderhoud. Dit allemaal met de voordelen van (tropisch) hardhout.

De plaatsing van onder andere de lattenstructuur van de houten gevelbekleding zal mee bepaald worden door het type uitvoering. Hieronder verstaan we, een open of gelsoten afwerking, verticale of horizontale afwerking,… De keuze hierin kan de prijs beïnvloeden.

 

Andere afwerkingsmogelijkheden

Uiteraard voor de supermoderne afwerkingen kan je opteren voor onder andere ROCKPANEL, ETERNIT, TRESPA of andere plaatmaterialen. Deze platen bieden een waaier van mogelijkheden. Al naargelang de smaak kan er gewerkt worden met verschillende formaten, kleuren,…

 

Isolatie

UIteraard kunnen bovenstaande toepassingen telkens gecombineerd worden met het plaatsen van een isolatie. Voor het plaatsen van buitengevelisolatie is er nog steeds een premie van toepassing. De Rd-waarde moet daarvoor minimum 3,0 m2K/W hebben.

 

Disclaimer

×

Privacy verklaring

×

Cookie verklaring

×

Sitemap

×

Home

×

Welkom op onze website!

×

Hout en plaatmaterialen

×

Aanvullende werken

×

Wie zijn we

×

Premies

×

Contact